Loading...

Hej Hyper

Hej Hyper

2019-01-04T21:35:59+00:00

Med musik och teater som inspiration och metod vill Hej Hyper på ett lustfyllt sätt bidra till förståelse och bättre villkor för barn med NPF – neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Projektet vänder sig till år F–3 och erbjuder skolor en professionell kostnadsfri musikal med efterföljande mini-workshop och handledningsmaterial direkt kopplat till Lgr 11. I paketet ingår också en föräldradel samt en karaoke-app som barnen kan använda hemma eller i skolan.

Musikalen Hej Hyper innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam och manus av dramatikern Emma Broström som i år tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatiker-pris. Hej Hyper är ett ”NPF-vänligt” projekt, vilket bl a innebär att det finns hjälpmedel att låna under föreställningen.

Kort om musikalen

M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Vill ni ta del av detta unika projekt och se musikalen? Bokningstrycket är högt och musikalen är fullbokad under våren 2019. Däremot finns möjlighet att se föreställningen under hösten 2019. Passa på att boka nu! info@teaterdevill.com

Bra att veta
Målgrupp: år F–3

Speltid: 30 minuter Mini-workshop: 15 minuter
Lokal: gympasal/aula/scen
Scen inkl publikplatser: 9 x 7 m
Bygg-/rivtid: 150/60 minuter
El: 220 V
Mörkläggning: ja (helst)
Bärhjälp: ja

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Stiftelsen Friends, Hjärnfonden och Teater De Vill med huvudfinansiering från Postkodlotteriet.

Med stöd av Statens kulturråd, Stockholms Stad, Stockholms läns landsting,

Manus: Emma Broström
Text & musik: Emma Nordenstam
Scenografi: Josefin Hinders
Regi: Lisen Rosell